Categorieën
Nieuws

Er rolt vanaf dit najaar een golf aan faillissementen door Nederland

Het aantal corona faillissementen schiet omhoog na de zomer. Dat meldt dagblad Trouw.

Er rolt vanaf dit najaar een golf aan faillissementen door Nederland. Het komende anderhalf jaar zullen er bijna 8000 bedrijven omvallen, berekent kredietverzekeraar Coface in een nieuw rapport. Dat is inclusief eenmanszaken. Ter vergelijking: in 2019 gingen er 3792 op de fles.

Stilte voor de storm

Qua faillissementen zit Nederland nu in een stilte voor de storm… Het kost namelijk een paar maanden om alle procedures te doorlopen die eraan vooraf gaan. “Zo zijn onbetaalde facturen niet direct opeisbaar door de leveranciers. En gaan er opnieuw weer een paar weken overheen voordat leveranciers de vorderingen overdragen aan incassobureaus of kredietverzekeraars. Je bent in totaal al snel een paar maanden verder.”  Veel financiële ellende waar bedrijven in maart mee te kampen hadden, komt dus nog niet terug in de statistieken. 

KlantAlert biedt de oplossing om onnodige financiële schade te voorkomen!

Door de inzet van KlantAlert i.c.m met uw klantenbestand, bent u voorbereid op de golf aan corona faillissementen die helaas ook niet aan Nederland voorbij gaat. U bent als één van de eerste op de hoogte als een zakelijke relatie in uw klantenbestand failliet wordt verklaard, waardoor u tijdig actie kunt ondernemen en niet voor onnodige financiële verrassingen komt te staan. Diensten en/of productleveringen kunnen worden stopgezet en op die manier heeft u de touwtjes in handen.

Bron: Trouw